„Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle”​​​​​​​ w TV4

dodano: 2020-07-07 23:50 | aktualizacja: 2020-07-08 08:46
autor: Łukasz Knapik | źródło: TV4

TV4 TV 4 Czwórka „Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle” Mysz w tosterze, szczur w kuchni, karaluch na ścianie, rozkładające się mięso w chłodni, pokłady brudu w zakamarkach czy kilkuletni pakunek o tajemniczej zawartości w zamrażarce... To tylko niektóre z szokujących odkryć, jakich szef kuchni Gordon Ramsay dokonuje w amerykańskich restauracjach w programie „Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle” („Gordon Ramsay's 24 Hrs to Hell and Back”), na którego polską premierę w telewizji ogólnodostępnej w piątek, 10 lipca br. zaprasza TV4. Produkcję będzie można oglądać w piątki o godz. 13:00.

TV4 TV 4 Czwórka „Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle”


Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Gordon Ramsay przemierza Amerykę wielką ciężarówką, zwaną Piekłem na Kółkach, odwiedzając restauracje na skraju bankructwa, by tchnąć w nie nowe życie i pomóc ocalić je od katastrofy. Każdy przypadek to prawdziwe wyzwanie, tym większe, że na metamorfozę Gordon Ramsay i jego zespół mają tylko 24 godziny. Czy w tak krótkim czasie da się je uratować? Gwarancji nie ma ale jedno jest pewne - determinacja jest ogromna:

- Jeśli zobaczę szansę, pójdę nawet do piekła

- mówi Gordon Ramsay, wkraczając do akcji.


Nim jednak prawdziwe piekło się rozpęta, mistrz kuchni przeprowadza „zwiad” pod przykrywką, by osobiście przekonać się, co czeka na miejscu - i najwyraźniej zniechęca - zwykłych klientów. Pojawia się w pełnym kamuflażu i w niewzbudzającym podejrzeń towarzystwie, a po zakosztowaniu dań i atmosfery lokalu zrzuca przebranie i - rozpoznany przez personel i gości - zdradza cel swoich odwiedzin oraz prezentuje zebranym materiał z ukrytych kamer zamontowanych wcześniej w restauracji.

Gordon Ramsay zamyka lokal, zaszokowanych klientów zaprasza ponownie za 24 godziny, a właścicieli i pracowników zabiera na poważną rozmowę, podczas której wszyscy będą musieli stawić czoła przykrej prawdzie. Padają zarzuty, czasem wzajemne oskarżenia i pretensje, pojawiają się łzy, ale też słowa szczerości, jakie niektórzy powinni usłyszeć już dawno i wreszcie poczucie, że wspólnie warto dać sobie jeszcze jedną szansę z pomocą Gordona Ramsaya i jego ekipy.

W ciągu następnej doby Gordon Ramsay musi dokonać nieraz istnej rewolucji, począwszy od urządzenia na nowo lokalu oraz radykalnych reform w kuchni i menu, po poprawę jakości obsługi i zmianę nastawienia właścicieli. Wszyscy stają więc do walki z czasem, zaniedbaniami, złymi nawykami i coraz większym zmęczeniem, by firmie zmierzającej wprost ku katastrofie nadać nowy kurs.

Zaczyna się od gruntownej czystki w kuchni, gdzie stan rzeczy potrafi doprowadzić Gordona Ramsaya do szału, rozpaczy i mdłości zarazem, a nierzadko konieczna jest także dezynsekcja a nawet deratyzacja. Następnie, gdy kucharze pod kierunkiem ludzi Gordona Ramsaya trenują w Piekle na Kółkach perfekcyjne opanowanie ulepszonego menu, reszta pracuje przy błyskawicznym remoncie i zmianie wystroju wnętrz.

Nad wszystkim czuwa Gordon Ramsay, który nierzadko musi odbyć kilka kolejnych trudnych rozmów z właścicielami, kierownikami i pracownikami lokalu, by uświadomić im, na czym polegają ich błędy i co muszą zmienić. Niektórzy z nich wydają się niereformowalni, ale wielu mogło naprawdę osiągnąć sukces, lecz z powodu różnych życiowych sytuacji straciło wiarę w siebie i po prostu się poddało, pozwalając coraz bardziej podupadać firmie. Gordon Ramsay przypomina im, że kiedyś kochali to co robią, mając nadzieję, że odzyskają zapał i radość, jaką daje gotowanie i prowadzenie restauracji.

W pierwszym odcinku Gordon Ramsay odwiedza tradycyjną włoską restaurację Bella Gianna's w Congress w stanie Nowy Jork. Współwłaściciel, Vinny, niegdyś prowadził ją z mężem siostry, ale po śmierci szwagra interes szedł coraz gorzej. Vinny popadał w coraz większą frustrację i zgorzknienie z powodu poczucia winy, że nie potrafi sprostać prowadzeniu firmy oraz przekonania, że rozczarowuje ojca. Przez to stał się cierpki i wybuchowy wobec najbliższych i pracowników, co przełożyło się na atmosferę w zespole i w całym lokalu, gdzie goście miewają okazję słyszeć odgłosy awantur na zapleczu i oglądać skwaszone miny personelu.

Przynosząca ciągłe straty restauracja jest przyczyną nieustannego niepokoju, zmartwień i kłótni, przez co wydaje się niszczyć całą kochającą się rodzinę. Czy w ciągu jednej doby uda się przywrócić na właściwe tory firmę i relacje bliskich sobie ludzi (więcej tutaj)?
 
Gordon Ramsay w programie „Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle”, foto: All3media International/Studio Ramsay
Gordon Ramsay w programie „Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle”, foto: All3media International/Studio Ramsay


„Gordon Ramsay: 24 godziny w piekle” - emisja w piątki (od 10 lipca 2020 roku) o godz. 13:00 w TV4.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Nowe programy
Informacje
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

Odbiornik AB CryptoBox 752HD Combo

Odbiornik HD Combo - następca najbardziej udanych odbiorników satelitarnych producenta...

329 zł Więcej...

Kabel HDMI 2.1 8K UHD 3,0m

Najnowszy kabel HDMI o długości 3,0m w wersji v2.1 dla...

79 zł Więcej...

Odbiornik Vu+ Ultimo 4K S2X FBC Multistream

Vu+ Ultimo 4K - najpotężniejszy odbiornik Ultra HD z rodziny...

1 990 zł Więcej...